Kategorie produktů

Casio retro - nesmrtelný odkaz značky Casio

Casio retro - nesmrtelný odkaz značky Casio
História značiek Casio je veľmi bohatá, siaha do rohu 1946 k zakladateľovi japonského inžiniera - Tadao Kashio. Pod značkou Casio môžete nájsť množstvo významných vynálezov a produktov svojho času. Medzi ne neodmysliteľne patrí prvá elektronická prenosná kalkulačka.
21.September.2017

Spoločnosť Casio vynikala vo svete elektronických hudobných nástrojov, ale najviac sa do histórie zapísala práve v hodinárskom priemysle. Vznikli prvé digitálne i analógové hodinky riadené silikátovým kryštálom. Bol svojim časom prvý výrobca, ktorého hodinky umožňovali zobrazovanie času v rôznych časových zónach, teplotách, atmosférickom tlaku a výškomere.

Japonskí inžinieri využili bohaté skúsenosti z vývoja elektronických zariadení a začali na tomto základe vyrábať náramkové chronometre. Hodinová obálka odsadili kalibry riadené kryštálom s výstupom času na digitálne zobrazenie. Časom boli doplnené senzory, ktoré informovali majiteľa napríklad o okolitej teplote, polohe, nadmorskej výške. Chronometria bola často doplnená o miniatúrne kalkulačky, schopnosť príjmu televízneho vysielania, záznamu hlasu a ďalších funkcií.

Hodinky Casio Retro odkazujú na prvé modely značky Casio, ktoré nikdy nevyjdú z módy. Tieto modely začali vyrábať značka Casio už v roku 1974 a prerazila s nimi vďaka vynálezom Quartz strojčeku, ktorý je dodnes najpoužívanejším hodinovým strojčekom.

Spojenie kvality, tradície a štýl. Casio Retro sú neobyčajným odkazom značky. Ich nestarnúci dizajn ich predurčuje k dlhovekosti. Vďaka svojmu špecifickému retro vzhľadu sú jednoducho nezameniteľné a vyjadrujú váš osobitý štýl a zmysel pre detail. Buďte neprehliadnuteľný, rovnako ako Casio retro.