Kategorie produktů

Ako správne vybrať pánske hodinky

Ako správne vybrať pánske hodinky
Staré hodinky už dosluhujú a potrebujete zohnať nové? Alebo ste jednoducho zistili, že tie staré nemajú dostatok potrebných funkcií? Potom je na čase zaobstarať nové. Aby ste vybrali tie pravé, je potrebné sa zamyslieť nad niekoľkými vecami.
25.September.2019

Do práce, alebo do spoločnosti?

Dôležité je najskôr sa zamyslieť nad tým, k čomu budete hodinky využívať. Budete ich nosiť do spoločnosti? Alebo do práce? Budete ich nosiť niekde, kde by sa mohli ľahko poškodiť? Akonáhle si odpoviete na tieto otázky, môžete začať vyberať.

Podľa toho, aké budú mať hodinky využitie, je potrebné zvoliť materiál. Ak viete, že ich budete nosiť do prašného a špinavého prostredia, je ideálny aby mali pásik textilný, alebo opasok z gumy, ktorý skrátka raz za čas vymeníte. Niektoré typy hodiniek majú dokonca výmenu pásku tak jednoduchú, že ich budete môcť meniť takmer denne. Ak sa s nimi budete pohybovať v miestach, kde by mohli jednoducho prísť k úrazu, potom sa nezabudnite pozerať aj na materiál sklíčka. Najodolnejšie je sklíčko zafírové, ktoré vydržia aj trochu drsnejšie zaobchádzanie a len tak sa nepoškriabe. Rovnako sklíčko určite oceníte aj vo chvíli, keď si budete chcieť zaobstarať hodinky na denné nosenie. Ak ich budete brať prevažne do spoločnosti, voľte naopak elegantnejší dizajn, jednoduchú farebnosť a ideálne kožený, alebo nerezový pások. Staviť na jednoduchosť je v takomto prípade najistejšia.

Funkčnosť na prvom mieste

Ďalším dôležitým parametrom pri výbere, sú funkcie a výbava hodiniek. Môžete si zaobstarať kvalitnejšie a spoľahlivejšie modely s kinetickým strojčekom, ktorý síce budete musieť naťahovať, ale budete mať záruku, že vydrží. Prípadne si môžete zaobstarať bežné quartzové hodinky. Ani vodeodolnosť nie je parameter, ktorý by ste mali pri výbere ignorovať.

Naopak ak chcete skutočne hodinky, ktoré nebudú len ukazovať čas, máte možnosť zaobstarať si hodinky s rôznymi funkciami. Mnoho z vás iste ocenia prítomnosť dátumovky, stopiek, praktického podsvietenie hodiniek, alebo ukazovatele dní v týždni. Je len na vás, čo presne od vášho nového "pomocníka", budete vyžadovať.